Arkadiusz Czapla
Kontakt:
e-mail : Napisz do mnie
GG : 4974783


SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Blog > Komentarze do wpisu

Domowe sposoby na cholesterol



Naturalne leki na cholesterol



Lekarze mawiają: chcesz poznać swój prawdziwy wiek, pokaż mi swoje tętnice. Z wiekiem tracą one na swoje elastyczności,a na ich ściankach osadzają się blaszki miażdżycowe. Ich przekrój się zmniejsza. Może się też zdarzyć tak, że blaszka miażdżycowa pęknie i w tym miejscu wówczas gromadzą się płytki krwi i powstaje zakrzep.

Jeżeli zakrzep zatka tętnicę, to krew nie może wtedy dopłynąć do serca. Tak właśnie w 90% wygląda zawał serca. Miażdżyca zwykle przebiega bezobjawowo. Stres, dieta bogata w tłuszcze, papierosy, alkohol - to główni winowajcy. Ale można sobie pomóc i poprawić stan swoich naczyń krwionośnych - dzięki naturalnym produktom, które obniżają poziom cholesterolu.

Karczochy: łuski karczocha obniżają poziom cholesterolu oraz zmniejszają stężenie innych tłuszczów we krwi, a to zapobiega miażdżycy. Pielęgnuje on także  ściany naczyń krwionośnych i dzięki temu dłuzej pozostają elastyczne.

Warzywo może być ugotowane, upieczone lub podawane z czosnkiem.

Czosnek: oczyszcza tętnice, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzakrzepowo.

Nalewka czosnkowa - 100 g oczyszczonych ząbków czosnku przeciskasz przez praskę, wrzucasz do słoja i zalewasz 0,5 l wódki. Zakręcasz naczynie i odstawiasz. Po 14 dniach przecedź i przelej do butelki.

Pij 2 razy dziennie po 30 kropli przez 2 tygodnie. Przechowuj w lodówce.

Soja i ryby: soja hamuje wchłanianie cholesterolu we krwi oraz reguluje jego poziom. Można ją jeść w każdej postaci. Natomiast ryby (najlepszy będzie łosoś, tuńczyk, sardynki) należy jeść co najmniej dwa razy w tygodniu. To bogactwo tłuszczy omega-3, które obniżają poziom złego cholesterolu, a przy tym podwyższają dobrego.

Cebula: kwarcetyna, która  znajduje się w cebuli rozpuszcza fibrynę (składnik biłka, który powoduje skrzepy). Pomaga też w utrzymaniu elastyczności naczyń krwionośnych i ich szczelności, a poza tym obniża ciśnienie krwi. Smażona traci swoje właściwości.

Pamiętaj! Jedz codziennie cebulę, a miażdżyca Cię nie dopadnie.

Błonnik witalnyOto prawdziwa historia....

Oto fragment zdumiewającego maila, który został wysłany przez zadowoloną Panią Krystynę po dwóch miesiącach stosowania Błonnika witalnego:

"Informuję o efektach jedzenia przeze mnie błonnika od 14 lipca 2011r. Dla porównania podam wyniki robione przed kuracją i po miesiącu stosowania błonnika.
 
Ogromnie ucieszyłam się z osiągniętych wyników - wiem, że dzięki błonnikowi tak cudownie spadł mi cholesterol. Dziękuję Wam za ten błonnik."
 
(W tabeli są umieszczone również wyniki badań z września, czyli wyniki po dwóch miesiącach stosowania błonnika - pani Krystyna poinformowała też o kolejnych rezultatach zaraz po spisaniu z nią wywiadu.)

"Chciałam jeszcze dodać, że wysłałam Mapie Zdrowia wyniki moich badań, żeby pokazać, że te informacje o błonniku na stronie są rzetelne, bo błonnik jest naprawdę skuteczny.

Pomyślałam, że spróbuję i nie żałuję. Prawda jest taka, że żeby nie wiem jak się chciało, nie jest się w stanie uwierzyć, że błonnik jest taki cudowny i że tak pomoże, dopóki na własnej skórze się to nie sprawdzi.

Po prostu trzeba sprawdzić na własnej skórze, że błonnik rzeczywiście działa."


Wynik badań




Podobne wpisy :


Dieta w miażdżycy

Jak zwalczyć zaparcia?
Przyczyny stłuszczenia wątroby
Fluoryzacja zębów u dzieci

');
TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: