Zdrowie i uroda





Arkadiusz Czapla
Kontakt:
e-mail : Napisz do mnie



Blog > Komentarze do wpisu

Schudn望 po 40

Jak schudn望 po 40?



Nawet je郵i wcze郾iej nie mia貫 problem闚 z utrzymaniem prawid這wej wagi, to po czterdziestce warto jej pilnowa. Wystarczy dziennie ok. 2100 kcal (przy pracy siedz帷ej) oraz do 2900 kcal (je郵i pracujesz fizycznie).

Zasady i produkty w diecie po 40



Z diety ca趾owicie wyklucz cukry proste, wszelkie s這dycze i dos豉dzane napoje. Zredukuj ilo嗆 niekt鏎ych produkt闚 (s這dkie owoce do 15 dag dziennie, pieczywo pe軟oziarniste do 3 kromek, t逝szcz do 2 造瞠k).

Jadaj: ryby morskie, bo s bogatym 廝鏚貫m kwas闚 omega-3 (profilaktyka w mia盥篡cy), szpinak, buraki, marchew (s zasobne w 瞠lazo dla zdrowia serca i wit. A dla sk鏎y i oczu).

Uwaga! Pij czerwon herbat, kt鏎a wspomaga trawienie i spalanie nadmiaru tkanki t逝szczowej (nazywana jest "zab鎩ca" t逝szczu). Pij fili瘸nk herbaty (bez cukru) p馧 godziny po ka盥ym posi趾u - wtedy dzia豉 najskuteczniej.

Twoja walka ze stresem


Praca w stresie podnosi poziom kortyzolu, kt鏎y przyspiesza akcj serca, zwi瘯sza podnosi cukru we krwi, podnosi ci郾ienie. Si璕aj po t逝ste ryby, bo zdrowy t逝szcz zmniejsza te uczucie niepokoju, pij zielon herbat - zawiera L-teanin i podnosi poziom serotoniny (hormon szcz窷cia).

Uwaga! Nie nadu篡waj kawy, bo w wi瘯szych ilo軼iach pot璕uje stres. w trudnych chwilach si璕nij po napar z melisy, kt鏎a r闚nie uspokoi my郵i.


Niezb璠ny jest magnez, kt鏎y r闚nowa篡 system nerwowy. 毒鏚貫m magnezu s: kakao, gorzka czekolada, orzechy, fasola, p豉tki owsiane i kie趾i.


To jest dobre!


Ryba (15-20 dag) z rusztu z dodatkiem warzyw i zi馧. Po upieczeniu skrop j cytryn lub zjedz z cz御tkami grejpfruta (wzbogaci danie w witamin C i doda smaku).

Uwaga! Jadaj cz瘰to (5-6 razy dziennie), ma貫, lecz warto軼iowe posi趾i. Zast瘼uj produkty kaloryczne lekkimi i bogatymi w witaminy oraz minera造, pij du穎 p造n闚.





Podobne wpisy:

Orzechy w diecie
Dieta oczyszczaj帷a z toksyn

Zdrowe posi趾i

Dieta odtruwaj帷a

czwartek, 19 stycznia 2017, zdrowieuroda



TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: